MASTERS ’22: Trivia quiz covering nearly 90 years at Augusta

AUGUSTA, Ga. (AP) — How well do you know your Masters history? Try this quiz:

1. What player finished runner-up at the Masters to Jack Nicklaus and Tiger Woods?

a. Tom Lehman

b. Tom Kite

c. Jay Haas

2. Which player has earned the most money at the Masters?

a. Tiger Woods

b. Phil Mickelson

c. Jordan Spieth

3. Who is the only player to post all four rounds in the 60s at the Masters?

a. Lee Westwood

b. Cameron Smith

c. Tom Watson

4. Who holds the Masters record for largest final-round comeback?

a. Jack Nicklaus

b. Jack Burke Jr.

c. Nick Faldo

5. Who was the first player to shoot 63 at the Masters?

a. Greg Norman

b. Anthony Kim

c. Nick Price

6. Who is the last player to win the Masters on his first attempt?

a. Fuzzy Zoeller

b. Trevor Immelman

c. Larry Mize

7. Who won the first Masters?

a. Craig Wood

b. Gene Sarazen

c. Horton Smith

8. How many green jackets have Jack Nicklaus, Tiger Woods and Arnold Palmer combined to win?

a. 18

b. 15

c. 13

9. Who is the only British Open champion who never had a round under par at the Masters?

a. John Daly

b. Todd Hamilton

c. Bobby Jones

10. Who was the first Masters champion in 1949 to be presented the green jacket?

a. Sam Snead

b. Jimmy Demaret

c. Ben Hogan

11. Who has finished runner-up at the Masters the most times without ever winning?

a. Greg Norman

b. Tom Weiskopf

c. Chris DiMarco

12. Who holds the lowest 72-hole score at the Masters?

a. Tiger Woods

b. Jordan Spieth

c. Dustin Johnson

13. What did the three Masters victories by Nick Faldo have in common?

a. He trailed by at least three shots going into the final round

b. He never spoke to anyone

c. He had the same caddie

14. “Faldo’s not lying second, for a start. And Greg Norman is not Tiger Woods.” Who said this after the third round of the 1997 Masters?

a. Colin Montgomerie

b. Scott Hoch

c. Greg Norman

15. Hideki Matsuyama last year was the seventh player to have been low amateur and Masters champion. Who was the first?

a. Sergio Garcia

b. Jack Nicklaus

c. Cary Middlecoff

16. Who was the only player to lose in a playoff twice at the Masters?

a. Ed Sneed

b. Ben Hogan

c. Ken Venturi

17. Who was the first left-handed winner of the Masters?

a. Phil Mickelson

b. Mike Weir

c. Bubba Watson

18. Who had the lowest final round to win the Masters?

a. Charl Schwartzel

b. Mark O’Meara

c. Gary Player

ANSWERS

1. b

2. a

3. b

4. b

5. c

6. a

7. c

8. b

9. c

10. a

11. b

12. c

13. a

14. a

15. c

16. b

17. b

18. c

Copyright © 2022 The Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, written or redistributed.

Related Categories:

Sports

More from WTOP

Log in to your WTOP account for notifications and alerts customized for you.

Sign up